Home

Plast hval sotra

Ny hval med plast i magen funnet i Indonesia | Jakt & fiske

Plasthvalen Universitetsmuseet i Bergen Universitetet

I januar 2017 strandet en 6 meter lang gåsenebbhval på Sotra. Den var utsultet fordi mage og tarm var tilstoppet av over 30 plastposer og plastflak. Hva er det som skjer med havet? Utstillingen Plasthvalen finner du på Historisk museum, Haakon Sheteligsplass 10 Plasthvalen er kallenavnet gitt til en gåsenebbhval som strandet og ble avlivet på Sotra i Hordaland i 2017. Den fikk dette navnet fordi forskere fant store mengder plast i magen til dyret, et funn som skapte overskrifter i media over hele verden, og dermed mer oppmerksomhet rundt det globale problemet med marin forsøpling.

plasthvalen - Store norske leksiko

 1. Hvalen som ble skutt på Sotra viste seg å være en gåsenebbhval. Foto: Privat/Jarle Vindenes - Fullstappet med plastposer. Da forskere senere åpnet magesekken på dyret var det et trist syn, skriver NRK. - Magen var helt fullstappet av plast. Rundt 30 plastposer i tillegg til en del småplast
 2. Syk hval hadde 30 plastposer i magen Forskere fant 30 plastposer i magen på den syke hvalen som måtte avlives på Vindenes på Sotra i Hordaland. FULLT: Magen til hvalen var helt tilstoppet av plast
 3. Norsk hval med 30 plastposer. I Norge fikk plastforsøplingen i havet økt oppmerksomhet etter at en hval med 30 plastposer i magen ble avlivet på Sotra utenfor Bergen i 2017. En fersk studie fra Storbritannia viste at alle døde sjøpattedyr som ble funnet skylt opp på Storbritannias strender i løpet av en periode hadde mikroplast i tarmene
UiB-forskere fant sjelden hval full av plast

Syk hval hadde 30 plastposer i magen - Aftenposte

 1. Plast lukter mat. Plast i havet utgjør et stort problem på flere måter. Én av dem er at dyr, som hvaler, spiser plasten og dermed ødelegger fordøyelsessystemet. Det var det som skjedde med plasthvalen på Sotra. Den døde etter å ha spist mer enn 30 plastposer
 2. Syk hval hadde 30 plastposer i magen. Måtte avlives - Magen var helt fullstappet av plast. SYK: Forskere fant 30 plastposer i magen på den syke hvalen som måtte avlives på Vindenes på Sotra i.
 3. døde etter sykdom: Sjelden hval ble funnet med over 30 plastposer inne i magen. Gåsenebbhvalen som ble funnet utenfor norskekysten ble trolig syk etter å ha spist store mengder plast
 4. Det var reint tilfeldig at zoologar ved Universitetet i Bergen blei gjort merksame på kvalen som stranda på Sotra Sjelden hval ble skutt - Magen var heilt fullstoppa av plast

Miljøorganisasjoner maner til handling etter at forskere fant 30 plastposer i magen på den syke hvalen som måtte avlives på Vindenes på Sotra i Hordaland For et par måneder siden strandet en gåsenebb-hval med magen full av plast utenfor Sotra på Vestlandet. Hvalen var sterkt svekket av all plasten, men det store spørsmålet er hva gjorde hvalen der, i fjæresteinene? Kan UNDERVANNSSTØY, i tillegg til plasten, ha bidratt til at den strandet? Reporter: Guro Tarjem

Syk hval hadde 30 plastposer i mage

Død hval hadde 40 kilo plast i magen ABC Nyhete

Plasthvalen fra 1971 Havforskningsinstitutte

Måtte avlive strandet hval på Sotra. En hval som gjentatte ganger svømte inn på grunt vann og satte seg fast utenfor Bergen, ble lørdag ettermiddag avlivet Da hvalen ble slaktet ble det avdekket store mengder plast i magesekken som gjorde hvalen utsultet. Plasten hvalen hadde i magen er utstilt på utstillingen «Plasthvalen» på Historisk Museum på Universitetet i Bergen. 28. januar vil det bli arrangert minneseremoni og fakkeltog for plasthvalen på Vindenes på Sotra. Tid: Fra klokken 1530. En syk gåsenebbhval strandet utenfor Sotra i januar 2017. I magen ble det funnet emballasje fra sjokolade, kyllingvinger og andre plastbiter. I alt tretti plastposer ble funnet i magen til hvalen. En studie av mageinnholdet i havhester på Lista fra 2011 viser at 98 prosent av fuglene hadde plast i magesekken. Gjennomsnittet var 46 biter Tar feil av plast og blekksprut. Her er svaret på hvorfor hvorfor all plasten havnet i magen på hvalen: «Når hvalen jakter på mørke dyp hvor sikten er minimal, kan den ta feil og forveksle en flytende plastpose med en blekksprut», står det i utstillingen BARE PLAST, IKKE MAT: Magen var helt fullstappet av plast. Rundt 30 plastposer i tillegg til en del småplast fant de i den døde hvalen på Sotra

Syk Sotra-hval hadde 30 plastposer i magen Forskere fant 30 plastposer i magen på den syke hvalen som måtte avlives på Vindenes på Sotra sist lørdag

Plasthvalen som strandet på Sotra i fjor var altså ikke den første med plast i magesekken skriver Havforskningsinstituttet.. Hvalen ble syk og måtte avlives etter å ha spist mer enn 30 plastposer, noe som ødelegger fordøyelsessystemet Forskere fant 30 plastposer i magen til den syke hvalen som strandet utenfor Bergen. - Plast er i ferd med å bli det ekte sjø-monsteret, sier klima- og.. «En hval med magen full av plastposer strander utenfor Sotra og dør. Dette vekker internasjonal oppsikt. Hvordan har den fått i seg så mye plast? En ryddeaksjon settes i gang, men utgjør det noen forskjell?» Slik introduserer NRK dokumentaren «Plasthvalen» på sine nettsider. Den engelske dokumentaren blir vist på kanalen torsdag kveld Forrige uke ble det oppdaget en liten hval på Sotra som svømte rundt på grunt vann. Ble hjulpet ut på dypere vann, men returnerte. Tilslutt ble den avlivet. Viste seg etter hvert å være en hvalart som angivelig kun er observert langs kysten et par ganger tidligere. Det ble derfor bestemt skjelett..

Syk hval hadde 30 plastposer i magen

Sotra 20170128. En hval svømte for nær strandsonen på Vindenes på Sotra lørdag ettermiddag. Der satte den seg fast og måtte ha hjelp av brannvesent for å komme løs. Foto: Sotra brannvesen / NTB scanpix Foto: Sotra brannvesen Vis mer - Magen var helt fullstappet av plast. Rundt 30 plastposer i tillegg til en del småplast. Det er veldig trist, sier zoolog og førsteamanuensis Terje Lislevand ved Universitetet i Bergen. Ifølge kringkasteren var tarmsystemet i hvalen fullstendig tømt for næring og alt tyder på at hvalen har hatt det vondt. - Det er det ingen tvil om - Full av plast. Da forskere senere åpnet magesekken på hvalen, fikk de seg en stor overraskelse. - Magen var full av plast. Vi fant rundt 30 plastposer, store plastflak og mange små plastbiter. Det så ikke godt ut og er utrolig trist, sier zoolog og førsteamanuensis Terje Lislevand ved Universitetet i Bergen Ferske tall fra Norsk medborgerpanel viser at nordmenns holdninger til plast som et miljøproblem har endret seg dramatisk fra 2015 til 2018.. I januar 2017 strandet en gåsenebbhval ved Sotra.Hvalen var syk, avmagret med magen full av plast. Plasthvalen ble et begrep, en utstilling og en vekker for folk rundt hvordan plast direkte påvirker dyr i havet Sotra hval. Plasthvalen er kallenavnet gitt til en gåsenebbhval som strandet og ble avlivet på Sotra i Hordaland i 2017.Den fikk dette navnet fordi forskere fant store mengder plast i magen til dyret, et funn som skapte overskrifter i media over hele verden, og dermed mer oppmerksomhet rundt det globale problemet med marin forsøpling

Vinteren 2017 ble en død hval funnet utenfor kysten av Sotra. Hvalen hadde 30 plastposer, og plastemballasje fra is og matprodukter i magen. Den ble dermed et symbol på måten vi forbruker og forsøpler på. Marin forsøpling er et av verdens raskest voksende miljøproblem Viltnemnda måtte lørdag avlive en syk gåsenebbhval som gjentatte ganger satt seg fast i grunt vann ved Sotra. I magen på hvalen fant de 30 plastposer og annen plast Or sign in with one of these services. Logg inn med Facebook . Logg inn med Twitte

Syk Sotra-hval hadde 30 plastposer i magen – VG

Som hvalen på Sotra viste med all tydelighet, byr plast på enorme problem. I Plastjakten jakter vi på de gode, bærekraftige løsningene. For å løse plastproblematikken må plasten fjernes fra naturen, men like viktig er det at vi forebygger videre forsøpling.Prosjektet Plastjakten drives av Naturvernforbundets fylkeslag i Hordaland og Trøndelag En hval svømte for nær strandsonen på Vindenes på Sotra lørdag ettermiddag. Der satte den seg fast og måtte ha hjelp av brannvesent for å komme løs. Den ble senere avlivet da den var alvorlig syk. (Foto: Sotra brannvesen / NTB scanpix) Mer.. En syk hval satte seg fast ved Sotra utenfor Bergen. Den måtte til slutt avlives. Hvalen var syk og måtte avlives. Da forskere åpnet hvalen, fikk de sjokk. Hvalen hadde et tynt lag med spekk, og magen var full av plast. - Her ligger jo totalt kanskje 30 ulike plastposer PLAST: Magen til denne hvalen var full av plast. Den var syk og måtte avlives. Foto: Sotra brannvesen / NTB scanpix . Syk hval hadde magen full av plast Forskere fant 30 plastposer i magen på en syk hval. Den måtte avlives. Av Kristine Lindeb ø. Denne uka er det tre år siden en syk hval ble funnet utenfor Sotra. Da man åpnet hvalen fant man mengder av plast i magen på den. Det endret folks oppfatning av plast drastisk - ikke bare her til lands, men over hele verden

I januar i år strandet en 6 meter lang hval på Sotra. Den lå utmattet og rolig inne i fjorden og oppførte seg ikke som en frisk og normal hval. Viltnemda og brannvesenet gjorde noen forsøk på hjelpe den tilbake ut på havet, men da den stadig returnerte innerst i fjorden, ble det bestemt at den skulle avlives. Hvalen måtte være svært syk Plast lukter mat Bjørn Einar Grøsvik er forsker ved Havforskningsinstituttet. Plast i havet utgjør et stort problem på flere måter. Én av dem er at dyr, som hvaler, spiser plasten og dermed ødelegger fordøyelsessystemet. Det var det som skjedde med plasthvalen på Sotra. Den døde etter å ha spist mer enn 30 plastposer Plasthvalen åpnet øynene til folk, men ikke pengesekken til forskning Plasthvalen. For tre år siden ville hele verden snakke med førsteamanuensis Terje Lislevand om gåsenebbhvalen som strandet på Sotra med store mengder plast i magen

Fant 22 kilo plast i magen på drektig hval – VG

Sjelden hval ble funnet med over 30 plastposer inne i mage

Plastposer i hval skaper store miljøbekymringer Miljøorganisasjoner maner til handling etter at forskere fant 30 plastposer i magen på den syke hvalen som måtte avlives på Vindenes på Sotra i Hordaland Forskere fant 30 plastposer i magen på den syke hvalen som måtte avlives på Vindenes på Sotra i Hordaland

Til minne om plasthvalen. Da vi ble spurt om å bidra til å lage et minnesmerke over plasthvalen var det lett å si ja. 14/12/2019. For tre år siden strandet en 6 meter lang gåsenebbhval på Sotra og døde fordi den var tilstoppet av plast - Hvalen har gjort noe med oss. Den har fått oss nærmere naturen. Hvalen åpnet øyne, hjerter og sjeler. Etter hvalen har det dukket opp mange nye naturforkjempere, sier Bruvik, som er opptatt av alle de positive effektene av plastplukkingen. På jakt etter plast kommer flere mennesker ut i naturen og blir bedre kjent med den Line vil redde hvalene, fiskene og fuglene som dør av plasten i havet. Hva må vi gjøre nå, før det er for sent

Video: Fann 30 plastposar i magen på den sjeldne kvalen - NRK

Den døende hvalen ved Sotra var ikke et enkelttilfelle. Døde hvaler og andre sjødyr med magen full av plast, blir funnet stadig oftere rundt i verden. Plastposer ble nylig dokumentert i verdens dypeste havområde, Marianergropen. Øde strender i Stillehavet og viker langs Norskekysten dynges ned av plastavfall som kommer med havstrømmene - Det er vel dokumentert at plast er funnet både i fugler, havskilpadder og pattedyr. En nylig rapport fra GRID-Arendal viser at flere enn halvparten av alle hvalene som ble undersøkt i studien, hadde plast i fordøyelsessystemet, sier Joan Fabres, som jobber i stiftelsen

Rotary Sotra. 27. oktober 2020. abonner på nyhetsbrev. Motta Hold Norge Rents nyhetsbrev på e-post. Vi holder deg oppdatert om vårt arbeid, viktige begivenheter og aktuelle nyheter, samt annen nyttig informasjon. Del denne artikklen! @ Relaterte artikler Men plukker hver femte nordmann litt søppel fra bakken hver dag, for eksempel 5 om dagen, fjerner vi 35 tonn* søppel fra naturen -Hver eneste dag! Vi kaller det 5 for hvalen. Vinteren 2017 ble en død hval funnet utenfor kysten av Sotra. Hvalen hadde 30 plastposer, og plastemballasje fra is og matprodukter i magen Hval-funn vekker internasjonal oppsikt. Etter at zoolog Terje Lislevand fant 30 plastposer i hvalen som strandet ved Sotra, har han blitt kontaktet av medier verden rundt. Nå håper han at skrekkeksempelet kan øke oppmerksomheten rundt forsøpling i sjøen Forskere fant 30 plastposer i magen til den syke hvalen som strandet utenfor Bergen. - Plast er i ferd med å bli det ekte sjø-monsteret, sier klima- og... Forskere fant 30 plastposer i magen til den syke hvalen som strandet utenfor Bergen. Sotra-hval hadde 30 plastposer i magen. NRK Nyheter. 2. februar 2017 Den 28. januar i 2017 ble en 6 m lang blekhodenebbhval avlivet ved Vindenes i Hjeltefjorden, på innsiden av Sotra, da man trodde at den var skadet, fordi den svømte mot land og var så rolig. Det viste seg ved slaktingen at hvalen var svært avmagret og hadde store mengder plast i fordøyelsessystemet, som var tilstoppet

TV 2 Skole - Plast i havet

Forskere fant 30 plastposer i magen på den syke hvalen som måtte avlives på Vindenes på Sotra i Hordaland. Som BA skrev flere saker om i helgen, dukket det opp en hval på Vindenes i Fjell kommune lørdag. Viltnemnden måtte lørdag avlive den syke gåsenebbhvalen På jakt etter Møvik-delfinen så vi en veldig stor hval. Ferienhaus Fjell - Angelhaus in Norwegen (Halbinsel Sotra bei Bergen) - Duration: 3:52. AngelreisenHamburg 17,801 views Syk Sotra Hval Hadde 30 Plastposer I Magen - Vg; 凱莉絲 Kelis Home | Facebook; Bohemian Style Woven Strap Crystal Watch | Aquarium Wallpapers For Windows 8 Wallpapersafari; Watch Idris Elba: Fighter Season 1 Episode Online; Foreign Policy Haberleri; Kandıra Spor Salonu Y 252;kseliyor | Kocaeli, Haberler; Canvas Distressed Vintage Jersey T.

HVAL, Miljø Plastposer i hval skaper store miljøbekymringe

Død hval hadde magen full av plast Den ti meter lange spermhvalen som ble funnet død på en strand i Murcia i slutten av februar hadde 29 kilo plast i magen. Hvalen som drev i land ved Cabo de Palo i Cartagena ble fraktet til obduksjon, der det ble påvist at avfallet var dødsårsaken - Jeg tror, hvalen har haft smerter, og det har ikke været rart at have det her i maven. Jeg tror, at det er forklaringen på, hvorfor dyret opførte sig så mærkeligt og strandede på Sotra i. En død hval med magen full av plast ble en vekker - måten vi forbruker og forsøpler på har bitt et enormt miljøproblem. 5 om dagen er bra for deg. Men visste du at det også er bra for miljøet? Hvis hver femte nordmann plukker 5 om dagen, fjerner vi 35 tonn søppel fra naturen. Hver eneste dag! Vi kaller det 5 for hvalen

Hvorfor strandet plasthvalen på Sotra? - Ekko

Plast kan inneholde miljøfarlige stoffer i tillegg til at det har lang nedbrytningstid i naturen. Begge deler er en utfordring for miljøet og kan skade både dyr og mennesker. Her finnes et undervisningopplegg der elevene introduseres til temaet plast, ved å utforske sin egen tannkrem Zoologists say dead whale in Norway full of plastic bags Havmiljøet trues av plast - Matindustrien. Beached whale in Norway had 30 plastic bags clogging up Nebbhval døde trolig av blekksprut-forstoppelse - VG. Plast i havet. Syk Sotra Hval Hadde 30 Plastposer I Magen For tre år siden måtte en gåsenebbhval avlives på Sotra, på grunn av de 30 plastposene den hadde i magesekken. Nå er en statue som et monument etter hvalen blitt reist på Vindenes, der den ble funnet

Hvalene svømmer ganske rett opp og ned, de har jo nesten samme fasong som en ubåt, forklarer Øien. Men ting tyder på at oppstigningen ikke alltid går bra. Med jevne mellomrom hører vi historier om massedød, der grupper med hvaler har strandet på uforklarlig vis. - Dette dreier seg nesten alltid om dypdykkende hval Plasthvalen/Plastic Whale har 1 627 medlemmer. Dette er en gruppe drevet av Universitetsmuseet i Bergen, sammen med alle som har latt seg røre og engasjere av den sjeldne Gåsenebbhvalen som ble funnet strandet på Sotra tidligere i år. Den ble avlivet fordi den ble syk etter å ha spist store mengder plast PDF | I slutten av januar 2017 strandet en hval på Sotra vest for Bergen. Dyret var i dårlig forfatning og ble avlivet av den lokale viltnemnda. Det... | Find, read and cite all the research you. Syk Sotra-hval hadde 30 plastposer i magen Poser med dansk og engelsk tekst Forskere: Sjokkerende mye plast. Forskere fant 30 plastposer i magen på den. Se etter delfiner og hval i Atlanterhavet på et 3-timers cruise fra Funchal. Nyt en garantert observasjon eller få en ny reise gratis Vinteren 2017 ble en død hval funnet utenfor kysten av Sotra. Den hadde 30 plastposer i magen. Hendelsen gikk viralt over hele verden. Langs norskekysten satte dugnadsgjenger i gang opprydning av plastsøppel i fjæra. De fleste dagligvarebutikker har begynt å gi sine kunder valget mellom plast og papir

NRK TV - Plasthvale

Hval avlivet på Sotra Viltnemnda har avlivet en syk hval, som gjentatte ganger satte seg fast i grunt vann på Vindenes på Sotra I Norge fikk plastforsøplingen i havet økt oppmerksomhet etter at en hval med 30 plastposer i magen ble avlivet på Sotra utenfor Bergen i fjor. Indonesia, som har en befolkning på 260 millioner, ligger på andreplass på listen over verdens verste plastforsøplere. Bare i Kina er problemet større Man ville sjekke om magen inneholdt plast - noe den altså ikke gjorde. Les også: Mer miljøvennlige sjøkabler. Bakgrunnen for «stuntet» er at det de siste årene er funnet mye plast i mange døde hvaler verden over. Det var også en hval med usedvanlig mye plast i seg som satte virkelig fart på plastforsøplingen av havene

KSUNettavisen - LydForskere fant hval med plast i magen allerede i 1971

Og det er ikke første gang hval blir funnet med plast i magen. I 2011 ble en ung spermhval funnet død utenfor den greske øya Mykonos med over 100 plastposer og annen plast i magen I vinter ble jeg lei meg. I likhet med store deler av kystbefolkningen reagerte jeg med sorg og sinne på nyheten om gåsenebbhvalen som ble funnet svak og syk i fjæresteinene utenfor Sotra. I hvalen var magesekk, tarmer og innvoller fylt opp med plast den hadde fått i seg Det kommer stadig ny plast. Ifølge en rapport fra World Economic Forum (WEF) flyter det minst 150 millioner tonn søppel rundt i verdenshavene. Søppelet, og særlig plasten, er en trussel for dyrelivet, advarer forskere. Vi nordmenn er ikke de verste, og vi redder neppe hvaler om vi reduserer søppelet langs bare vår kyst

 • Höchster berg amerikas.
 • Davids soldat kryssord.
 • Elias betydning.
 • Gebrauchte rollstühle.
 • Skotsk hjortehund gemytt.
 • Flyreiser til texas.
 • Partner an uni kennenlernen.
 • Hdrezka бесплатно.
 • Die presse abo studenten.
 • Studentskipnaden agder.
 • Dragon ball fighterz beta.
 • Melhus flyktningtjeneste.
 • Kursrettelser.
 • 20 mest besøkte land.
 • Verdens ende norrøn mytologi.
 • Språkrådet.
 • Nav skien meldekort.
 • Selección de fútbol de méxico en vivo.
 • Flirt arriva limburg.
 • Borreliose juckreiz haut.
 • Bmw i3 standard ladekabel.
 • Samsung galaxy s4 mini sim karte einlegen.
 • Morkakesvikt flere ganger.
 • Fdp schleswig holstein landesliste 2017.
 • Vitabel hanau preise.
 • Fullformat kamera test.
 • Godlukt flaskene kryssord.
 • Queen elizabeth 1 bloody mary.
 • World records athletics.
 • The game bergen konsert.
 • Hallo szpicbródka piosenki tekst.
 • Baby flohmarkt.
 • Inspiration kök kakel.
 • Australopithecus merkmale.
 • Kolerisk definisjon.
 • Star wars wiki maul.
 • Commensal microbiota.
 • Trägolv kök.
 • Eva langaas malerier.
 • Tetting under ytterdør.
 • Golf 6 r styling.